E-mailadressen maken/wijzigen met behulp van het configuratiescherm

U kunt inloggen met uw speciale configuratiescherm gebruikersnaam en wachtwoord dat u van ons hebt gekregen bij het opleveren van uw domein. Indien u dit niet (meer) heeft kunt u altijd contact opnemen met uw wederverkoper of het storingsnummer.

 

 


figuur 1

 

 

Stap 1 Inloggen in het configuratiescherm:

 

Om in te loggen op het configuratiescherm gaat u naar http://panel.zelfbeheer.com hier vindt u het inlogscherm waar u kan inloggen met de gegevens die u van ons heeft gekregen. Zie figuur 1.

 

 

 

 

 

 

 

 


figuur 2

 

 

Stap 2:

 

Nu bevindt u zich op de hoofdpagina waar u het gekozen pakket terug vindt, in ons voorbeeld is dit een basispaket. Klikt u hierop komt u in het configuratiescherm van het pakket waar u bijvoorbeeld
e-mail adressen kunt aanmaken. Zie figuur 2.

 

 

 

 

 


figuur 3

 

 

 

Stap 3 E-mailadres toevoegen:

 

U wilt een e-mail adres aanmaken, dan gaan we verder door in het linker menu te kiezen voor "Mail" en vervolgens voor accounts (zie figuur 3)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


figuur 4

 

 

 

 

Stap 4:

 

Komt u terrecht in het e-mail configuratiescherm. Deze zal in het begin nog helemaal leeg zijn. Het knopje "create mail account" spreekt verder voor zich, hier klikt u op om een nieuw e-mail account aan te maken. Vervolgens kunt u het formulier invullen zoals in het voorbeeld van figuur 4.

Klik op "save" en u heeft succesvol een nieuw e-mailaccount aangemaakt.

 

 

 

 

 


figuur 5

 

 

Stap 5 Instellingen wijzigen:

 

Wilt u de instellingen wijzigen van een e-mail adres wat u heeft aangemaakt? ook dit gaat in het configuratiescherm bij "Mail" en vervolgens accounts. Vervolgens ziet u een lijst met de door u aangemaakte adressen. Zie figuur 5.

 

Klik op het account wat u wilt wijzigen en verander de instellingen, klik vervolgens op "save" om de instellingen en de gemaakte wijzigingen op te slaan. U heeft hiermee dan de istellingen gewijzigt van een van de accounts.