Uw mail instellen in Mozilla Thunderbird


figuur 1

 

 

 

 

Stap 1:

Nadat u Thunderbird heeft geopend kiest u in het menu bovenin voor de optie "extra" om vervolgens te kiezen voor "Accountinstellingen". Zie figuur 1.

 

 

 

 

 

 

 

 


figuur 2

 

 

 

Stap 2:

Het scherm Accountinstellingen verschijnt. Hier kiest u vervolgens voor "Account toevoegen". Zie figuur 2.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


figuur 3

 

 

 

 

Stap 3:

Vervolgens start er een handige Accountwizzard die met u door de configuratieinstellingen loopt. U start met het maken van een keuze van account, in ons geval is dit een E-mailaccount. Zie figuur 3.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


figuur 4

 

 

 

Stap 4:

In de volgende stap kiest u voor een identiteit van uw account, hier vult u uw naam in en het e-mail adres wat u wilt gaan gebruiken. In ons voorbeeld is dat info@zelfbeheer.com zie het voorbeeld in figuur 4.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


figuur 5

 

 

Stap 5:

Nu gaan we uw account verder configureren door de specifieke serverinformatie in te vullen. Hier kiest u de optie POP als type voor uw inkomende e-mailserver, de inkomende servernaam van zelfbeheer is standaard pop3.zelfbeheer.com.


Bij de uitgaande server kiest u de uitgaande mailserver van de provider die uw verbinding verzorgt. Als voorbeeld nemen we hier xs4all. Als u xs4all als provider heeft vult u dus als uitgaande mail server in: smtp.xs4all.nl. Bij chello gebruikt u bijvoorbeeld mail.chello.nl, bij planet mail.planet.nl en bij KPN direct-adsl gebruikt u smarthost.direct-adsl.nl. Zie figuur 5.

 

 

 


figuur 6

 

 

 

 

Stap 6:

Vervolgens kunt u uw gebruikersnaam invullen voor inkomende mail en uitgaande mail, in de meeste gevallen zijn de gebruikersnamen hetzelfde en nemen we standaard het e-mail adres als gebruikersnaam. Zie figuur 6.

 

 

 

 

 

 

 

 


figuur 7

 

  

 

Stap 7:

Als laatste voert u de accountnaam in van uw Account, dit kan verschillend zijn. Voorbeelden zijn Werkaccount, Thuisaccount of Nieuwsaccount. In ons voorbeeld nemen we het adres gewoon als de naam voor het account. Zie figuur 7.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 8:

Gefeliciteerd, u heeft nu met succes een e-mail account aangemaakt in Mozilla Thunderbird. Als u gebruik maakt van verschillende

verbindingsproviders kunt u hier lezen hoe u gebruik kunt maken van onze smtp-auth service